Saç Ekimi Nedir? Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi, saç dökülmesi ve seyrelmesi sorunlarıyla karşı karşıya kalanlar için geliştirilmiş oldukça etkili bir yöntemdir. Yaşlılık, hormonal değişimler, stres, çevresel etkenler ve genetik etkenler nedeniyle günümüzde birçok kişi saç dökülmesi ve seyrelmesi sorunlarıyla karşı karşıyadır. Saç seyrekliği ya da dökülme gibi problemler fiziksel etkilerinin yanı sıra psikolojik açıdan da kişi üzerinde ciddi boyutlara ulaşabilen sorunlara neden olur. Günümüzde geliştirilen saç ekim teknikleriyle birlikte artık saç sağlığı sorunlarının önemli ölçüde ortadan kaldırılması mümkündür. Mikrocerrahi bir işlem olan saç ekimi, daha önceden belirlenen donör bölgelerden alınan saç köklerinin (greftlerin) saç ekim bölgesine tek tek yerleştirilmesi esasına dayanır. Farklı tekniklerle uygulanıyor olmakla birlikte saç ekim işlemi, doğal ve kalıcı sonuçlar vadediyor olması nedeniyle dikkat çekicidir. 

Saç Ekimi Nedir? Saç Ekimi Nasıl Yapılır

Saç ekimi, donör bölgeden alınan saç köklerinin uygulama bölgesine tek tek yerleştirilmesi esasına dayanan cerrahi bir prosedürdür. Her ne kadar cerrahi bir işlem olsa da uygulama oldukça basit ve pratik şekilde tamamlanır. Verimlilik açısından oldukça yüksek standartta verimlilik vadeder. Hemen her tipten saç dökülmesin ve seyrelmesi için uygundur. Çok büyük oranda enseden alınan saç kökleri uygulama esnasında dökülme veya seyrelme yaşanan bölgeye yerleştirilir. Saç ekim işlemi, kişiye özel bir uygulamadır. Dolayısıyla uygulama öncesinde kişiye özel olarak yüksek teknolojiler kullanılarak bir saç çizgisi oluşturulur. 

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi, kompleks bir işlem olmakla birlikte zorlayıcı bir uygulama değildir. Uygulama başarısı genellikle uzmanın yetkinlikleri ile doğrudan ilişkilidir. Deneyimli saç ekim uzmanlarınca yapılan işlemlerin başarı oranı daha yüksektir. Bununla birlikte uygulamada kullanılacak teknik, cihazlar ve kişinin genel sağlık durumu da başarıyı etkileyen önemli faktörlerdir. 

Uygulama, kullanılacak tekniğe göre farklılık göstermekle birlikte genellikle dört aşamadan oluşur. Bu aşamalar şu şekildedir: 

Ön hazırlık süreci 

Greftlerin toplanması 

Saç köklerinin yerleştirileceği kanalların açılması 

Köklerin yerleştirilmesi 

Uygulamadan sonra birkaç günlük dinlenme sürecinin ardından kişinin gündelik yaşama dönüş yapması mümkündür. 

Saç ekimi işleminde ön hazırlık , genellikle kişiye özel saç çizgisinin oluşturulması ve genel analizlerin yapılması ile tamamlanır. Ardından donör bölge olarak belirlenen bölgeden özel teknikler kullanılarak greftler toplanır. Uygulama bölgesine kanallar açılır. Açılan kanallara toplanan greftler tek tek yerleştirilir ve işlem tamamlanır. 

Saç Ekimi Teknikleri Nelerdir?

Saç ekimi uygulamalarında global ölçekte en gelişmiş teknikler ve cihazlar günümüzde Türkiye’de kullanılmaktadır. Bu yüzden Türkiye, saç ekiminin dünya genelinde başkenti olarak kabul edilir. Ülkemizde kullanılan saç ekim teknikleri de bu kapsamda oldukça gelişmiştir ve geniş yelpazelidir. FUE, Safir FUE, DHI gibi popüler saç ekim yöntemleri, uygulama başarısı açısından oldukça iddialıdır. 

Saç ekiminde hangi tekniğin kullanılacağı genellikle önceden yapılan analizler ve uzman görüşleri ile belirlenir. Uygulama sürecinde kullanılacak tekniğin önemi oldukça büyüktür. Bazı teknikler iyileşme açısından avantajlar vadederken bazı teknikler ise yüksek düzeyde tutunma vadeder. Kişinin cilt tipi, yaşadığı saç sağlığı sorunları, dökülmenin boyutu ve seyrelme durumları teknik seçiminde belirleyici kriterlerdir. 

Saç Ekimi Kimler İçin Uygundur? 

Saç ekimi, seyrelme ve dökülme sorunu yaşayan hemen herkes için uygun bir işlemdir. Özellikle genetik etkenler nedeniyle saç sağlığı sorunları yaşayanlar için oldukça idealdir. Bununla birlikte saç kazaları, çevresel nedenlerle seyrelme sorunları ile karşı karşıya olanlar da saç ekiminden faydalanabilir. Donör bölge yetersizliği olanlar, aktif dökülme sorununun devam ettiği kişiler, ciddi ve kronik sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olanlara ise saç ekiminden önce detaylı bir analiz ile uygulamanın yapılması gerekebilir. 


Paylaş
×
Hemen Ara